Leraars

Zonder passie kan je niets bereiken

 


Het staat buiten kijf dat een goede leraar zijn, de hoofdzaak is als je aikido onderwijst. De leraar moet technisch te werk gaan, maar moet er ook naar streven om morele en spirituele vooruitgang te boeken. Hij moet op een correcte manier "het oog van zijn hart" openen en hierdoor een goed voorbeeld voor zijn leerlingen worden. Hij moet de technische en spirituele tekortkomingen van zijn leerlingen verbeteren alsof het om zijn eigen kinderen, om zichzelf ging. Hij moet ze voorwaarts in de juiste richting sturen en zijn lichaam en ziel aan deze taak wijden.

Weet dat niets kan bereikt worden zonder passie.

Uit "Etiquette et Transmission", Tamura SenseiUlrich D'haese

Ulrich D’haese beoefent aikido sedert 1985. Nadat hij bij Antoine Vermeulen kennis maakte met aikido, ontmoette hij al snel Peter Van Marcke, die zijn leraar werd, en van wie hij tot op vandaag nog aikido-onderricht krijgt. Samen met Peter stichtte hij in Aalst Aikido-club Ken Kyu Kai, die na de fusie met de zusterclub uit Erpe-Mere de naam Tobu Chiku Aikikai Aalst meekreeg.

In het jaar 2000 nam Ulrich dan de club van Geraardsbergen onder zijn hoede. Ulrich volgde o.a. stages bij Tamura Sensei, en verdiept zich tegenwoordig in zijn leerschool door regelmatig lessen te volgen bij zijn rechtstreekse leerling Claude Pellerin. Hij bezoekt ook nog andere aikido-experten, maar het is bij Sugano Sensei dat hij de graad van 5e Dan Aikikai en het leraarsdiploma Shidoin behaalde. Ulrich is ook houder van het diploma Trainer A van de Vlaamse Trainerschool van Sport Vlaanderen (Bloso) waar hij ondertussen ook voor de tak Aikido, "Directeur Sporttechnisch Kader" is.

Naast aikido zijn het toneel en de paardensport hobby’s waar Ulrich zich graag laat in gaan. 


Geert Bauwens

Geert Bauwens begon met aikido op de allereerste les van Renshin in september 1991. Toen Ulrich D'haese zich over de club ontfermde, werd Geert zijn leerling.

Sinds 2015 is hij ook houder van het diploma Instructeur B van de Vlaamse Trainerschool van Sport Vlaanderen (Bloso). Geert is intussen godan en lid van de Technische Commissie van de Vav.

Eveneens richtte hij van bij het prille begin de jeugdclub op en fungeert daar ook als jeugdsportcoördinator. Geert volgde verder regelmatig stages bij Sugano Sensei, Tamura Sensei, Claude Pellerin, Peter Van Marcke, Donovan Waite .....

Buiten de dojo is Geert ook een fervent muurklimmer, rotsklimmer en alpinist.Bart Vander Heyden

Bart Vander Heyden begon met aikido in juni 1996. In mei 2019 behaalde hij de graad van 2e Dan Aikikai. Sinds 2015 is Bart ook houder van het diploma  Instructuur B van de Vlaamse Trainerschool van Sport Vlaanderen (Bloso).

Niet alleen op de mat maar ook daarnaast verdiept hij zich in O'sensei's aikidoliteratuur. Zo benadert hij de fysieke training in aikido als een spirituele beleving. Bart volgde ook regematig stages bij Sugano en Tamura, Osawa, Claude Pellerin, Peter Van Marcke, Donovan Wait .....

Buiten aikido verdiept hij zich verder in de mens als holistisch wezen, in kotodama (geestelijke mystiek in oud japanse taal) en religieuze levensbeschouwingen.  Bart heeft ook een vorming genoten in osteopathie en Shiatsu die hij als een hobby graag verder zet. Momenteel werkt hij als palliatieve verpleegkundige in een woonzorgcentrum.