Peter Van Marcke

Peter Van Marcke...


... is de hoofdleraar van Antwerpen Aikikai. Hij begon met aikido toen hij 10 was, in 1976. Hij studeerde aikido bij vele leraren in binnen- en buitenland. Zijn voornaamste leraren waren Sugano shihan (sinds 1982), Tamura shihan (sinds 1987) en Yamada shihan (sinds 1987). Zij waren in hun jeugd alle 3 rechtstreekse, living-in leerlingen van O-sensei Morihei Ueshiba, de stichter van aikido. Om hun lessen te volgen reisde Peter gedurende meer dan 25 jaar regelmatig naar heel wat landen in Europa, naar de Verenigde Staten, Canada en Japan. Gedurende zijn intensieve zoektocht naar aikido, verbleef hij enkele langere perioden aan de New York Aikikai, in de dojo van Yamada sensei en verbleef hij vaak in Frankrijk, op stage bij Tamura sensei, om zich te verdiepen in het onderricht van zijn leraren.


Peter is aikido leraar sinds 1986 en geeft regelmatig aikido stages in binnen- en buitenland. Hij opende zijn eerste eigen dojo, Aikido Ken Kyu Kai, in Aalst in 1988, gevolgd door een tweede dojo, Tobu Chiku Aikikai, in Erpe-Mere in 1994. In 2000 opende Peter de aikido dojo Shu Shin Kan in Mortsel. In 2011 opende hij een tweede afdeling van Shu Shin Kan in Antwerpen en werd Shu Shin Kan herdoopt in Antwerpen Aikikai.


Peter behaalde de graad van 6e dan van de Aikikai Honbu dojo in Tokyo, toegekend door Y. Yamada shihan, de leraarsgraad van Shidoin en de graad van Trainer A bij BLOSO.